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Seared Ahi Tuna
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Rendimientos:
2 porcion(es)
Tiempo de Preparación:
1 hr
Tiempo de Cocción:
10 mins
Comida tipo:
Aperitivos
Platos Principales
Almuerzo
Clasificación:
Valoración promedia en la comunidad FatSecret
por el miembro:
jmnachman
Seared Ahi Tuna
If you're tired of eating chicken and plain tuna, try this very easy to make and absolutely delicious dish.
Ingredientes
2 cucharadas soy sauce
1 cucharada lemon juice
1 diente garlic
3 cucharaditas fresh grated ginger
1
pequeña
green onion
12 oz Ahi tuna steaks
2 tbsp balsamic vinegar
Instrucciones
Mix balsamic vinegar, garlic, soy sauce ginger, green onion and lemon juice in a large bowl.
Marinade the tuna steaks, cover them tightly in the bowl and refrigerate for at least an hour.
Heat a non-stick skillet over medium-high to high heat. When the pan is hot place the steaks in the skillet and sear them for 1 minute to 1 1/2 minutes each side.
Remove from pan and slice them as you wish.
Note: you can top with lettuce, vegetables or brown rice. I used steamed asparagus.
803 miembros han añadido esta receta a su libro de cocina.
Revisiones
We reduced the ginger to less than 1 tsp and used Mahi Mahi since Ahi is so expensive. We also cooked it all the way instead of pan searing it *Mahi taste funny when it is seared only. BUT the recipe is delicious!
25 mar. 13 por el miembro:
justmilissa
Very good!!! You will love this recipe if you love sushi!
10 jul. 12 por el miembro:
ndmiller17
Very yummy!
15 mar. 11 por el miembro:
astraea82
I make this recipe at least twice a month...so tasty and good for me :)
16 feb. 11 por el miembro:
smartin585
I also used the rice wine vinegar as I am not a big fan of balsamic. It was awesome. My husband loved it too. Thanks for the great recipe. We have added this to our list of favorite dinners.
16 feb. 11 por el miembro:
lindap13
This was really delicous! I used Japanese rice wine vinegar instead of balsamic and served on a bed of green beans with rice and Japanese style pickled vegetables.
02 oct. 09 por el miembro:
needs_to_be_thin
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Resumen Nutricional:
Hay 206 calorías en una porción de Seared Ahi Tuna.
Desglose de Calorías:
7% grasa
, 10% carbh, 83% prot.
Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
por porción
% IR*
Energía
860 kj
10%
206 kcal
Grasa
1,57g
2%
Grasa Saturada
0,013g
0%
Grasa Trans
0g
Grasa Monoinsaturada
0,008g
Grasa Poliinsaturada
0,022g
Carbohidratos
5,06g
2%
Azúcar
2,58g
3%
Fibra
0,4g
Proteína
41,05g
82%
Sal
1,50g
25%
Colesterol
75mg
Potasio
62mg
3%
* Ingesta de referencia de un adulto medio (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
de IDR*
(206 cal)
Desglose de Calorías:
Carbohidrato (10%)
Grasa (7%)
Proteína (83%)
*Basado en un IDR de 2000 calorías
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